Länk till startsida
Familjen Hugo och Ingeborg Blennow

Hugo tjänstgjorde som pastoratsadjunkt i Loshults församling och träffade där Ingeborg i ungdomskretsen. De gifte sig i Lund i december 1924.

1923 köpte Hugo med fadern Johannes hjälp tomt i Löderups Strandbad och byggde där en typisk Skåne-stuga. Här hela familjen med de kvinnliga medlemmarna i av Ingeborg sydda klänningar.

De två första barnen Sonja och Paul föddes i Bäckebo, där Hugo tjänstgjorde ett par år. Familjen flyttade därefter till Mellan-Grevie. Trädgården var underbart rymlig. Både fotbollsplan och stor dahlie-odling, bär och fruktträd (t o m ett valnötsträd). Barnkammaren var stor, men likafullt sov Paul och Sonja skavföttes ett par år - ont om sängar? När flera barn föddes anställdes hembiträden, ofta från Tyskland.

Löderup
Ingeborg, Sonja, Marta, Putte (Paul), Åke samt Hugo Blennow framför Löderupsstugan 1933. Mest användes stugan till lägervistelse för ungdomar i församlingen.
Nybliven mor
Ingeborg, Putte, Martha och Sonja ca 1932.
Nybliven mor
Fyra julfestklädda syskon ca 1934.
Nybliven mor
Nästan allt är bara glädje idag. En är litet mera behärskad - Åke. Han berättar 70 år senare, att han var mycket förargad att han inte fick sitta i framsätet på bilen.
Nybliven mor
Man ser mycket tydligt vilka barnen är. Mera osäkert vem damen är. Är platsen Löderup eller Bolmers högar?

Ingeborg och Hugo
Ingeborg och Hugo Blennow 1925.

Mellan-Grevie
Ingeborg med fyra barn på gården framför prästgården i Mellan-Grevie ca 1933.


Mellan-Grevie
I Mellan-Grevie fanns inget badrum och alla fyra barnen badade gemensamt i detta badkar i brygghuset. Vattnet värmdes i tvättgrytan.


Mellan-Grevie
I vimlet bland flickscouter utanför Kämpingestugan kan man urskilja Ingeborg med Åke i knät, Sonja och Martha i av mor sydda randiga klänningar. Putte vid sidan till höger.


Hon badar
Familjen utanför Mellan-Grevie prästgård sommaren 1931. Hugo var hemma på permission från kavalleriet i Ystad. Han fick nämligen respit från värnplikten hela studietiden i Lund.
Hon badar
Mycket snart efter flytten till Kallinge sökte Hugo efter en sommartomt, där han kunde bygga hus för ungdomars lägerverksamhet. Det blev i Saxemara. Ca 1936-7.
Hon badar
Prästgården i Kallinge i vinterskrud. Nu fick barnen för första gången se och använda skidor, de flesta med stor förtjusning. Utom Hugo: ”han körde in i alla buskar”. I början av 1960-talet (?) byggdes en ny prästgård i anslutning till kyrkan. Och detta hus, som var relativt omodernt, brändes.
Hon badar
Här är familjen utökad med lilla Ewa. Ca 1947-8 utanför Kämpingestugan.